Παγκόσμια Ημέρα Αναλφαβητισμού

Η φετινή ημέρα , γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ της παιδείας της ειρήνης. Κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Νέο Δελχί στην Ινδία, η UNESCO θα παραδώσει το βραβείο *Κομφούκιος* στις διακριθέντες δράσεις ,στους Sejong σε έργα στο Μπουρούντι, το Μεξικό, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
«Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως αύξηση της πολιτικής δέσμευσης για την παιδεία και υποστηρίζονται από επαρκείς πόρους για να αναβαθμίσουν αποτελεσματικά τα προγράμματα. Σήμερα απευθύνω έκκληση στις κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα να κάνει την παιδεία ν αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να αναπτύξει τις δυνατότητές τους, καινα συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση τις πιο βιώσιμης, δίκαιης και ειρηνικής κοινωνίας, »δήλωσε η Γενική Διευθυντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα.
Εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και εμπειρογνώμονες στην εκπαίδευση ενηλίκων θα παρουσιάσει επιτυχημένα έργα παιδείας και θα μοιραστούν την εμπειρία τους.
Ο Ομιλος σε συνεργασία με τους ευρωπαίοι εθελοντές Benjamin Vienne ,Lucia Caminada Rossetti,Alexandra Murcia Navarro,Eliina Eglite της PRAXIS και με τους νέους του Club Youth του Ομίλου κ Ακη Μακαρά ,Θελμα Πολούα,Γάλβα με υπευθύνους συντονιστές ,των κ.κ Μαρία Εμμανουηλίδου Leadership & Coaching και Ντίνας Ζγέραςθ αφιερωσουν ημίωρη εκπομπή στο www.Rodonfm.nen και θα πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική καμπάνια.
Περισσότερα

http://www.unesco.org/new/en/media-services/single-view/news/8_september_international_literacy_day_793_million_adults_can_neither_read_nor_write/

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.