ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 20:00 Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

2014 youth

Παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής Clean Thess.

Οι νέοι καταγράφουν την πόλη.

 Clean Thess!

Η Clean Thess!” είναι μια καινοτόμα και συλλογική δράση για την Ελλάδα, ενώ παρόμοια έχει αναπτυχθεί με επιτυχία κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τον τίτλο “Love Clean London”.

Στόχος του Clean Thess!” είναι να ξεσηκώσει τους νέους ώστε να γίνει ο καθένας τους ένας τοπικός δημοσιογράφος και επόπτης της γειτονιάς του, αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης ευρύτερα για θέματα που σχετίζονται με περιβαλλοντικά εγκλήματα (πχ. κατεστραμμένα σιντριβάνια, συνθήματα σε δημόσιους χώρους), ατυχήματα (πχ. σπασμένοι σωλήνες νερού) και έκτροπα της πόλης (πχ.  παρατημένοι μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών).

Για όλα αυτά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνος στις περισσότερες των περιπτώσεων ή οφείλει να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να επιληφθούν.

Η λειτουργία όμως του δημοσίου (πχ. Έλλειψη συντονισμού μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών) σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν επιτείνει αυτά τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Αν όμως μπορούσε ο καθένας να αναφέρει τα προβλήματα που συναντά στο αρμόδια υπηρεσία, το πιο πιθανό είναι ότι θα είχε άμεση ανταπόκριση με διευθέτηση του προβλήματος.

Σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα θα προσπαθήσει να απαντήσει η PRAXIS www.praxisgreece.com  με την δράση CleanThess!”www.cleanthess.gr  Η δράση αυτή βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ τυχαίων εθελοντών, συγκεκριμένων εθελοντών (με ρόλο συντονιστικό ή διεκπεραιωτικό ) και των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία ακολουθεί τα εξής βήματα: ο τυχαίος εθελοντής εντοπίζει το πρόβλημα και με μια εφαρμογή στο έξυπνο κινητό (smartphone) του, στέλνει την πληροφορία  στο συγκεκριμένο εθελοντή. Αυτός/ αυτή αξιολογεί την πληροφορία και την αποστέλλει στην αρμόδια υπηρεσία. Η υπηρεσία διορθώνει το πρόβλημα (αν είναι απλό άμεσα, αν δεν είναι τότε το δρομολογεί) και στέλνει αναφορά στο συγκεκριμένο εθελοντή και αυτός/ αυτή με τη σειρά της στην ιστοσελίδα του “CleanThess!”.

Η δράση Clean Thess!” έχει ως περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

ü ανάπτυξη μιας βάσης δεδομένων που θα κατηγοριοποιεί πιθανά περιβαλλοντικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

ü δημιουργία εφαρμογής για συσκευές έξυπνων κινητών (smartphones) που θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες

ü εκπαίδευση χρηστών εφαρμογής (συγκεκριμένοι εθελοντές και δήμος Θεσσαλονίκης) μέσω ενός ημερήσιου σεμιναρίου κατάρτισης

ü συνέντευξη τύπου ώστε να παρουσιαστεί η εφαρμογή στους νέους της Θεσσαλονίκης

ü καμπάνια στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη διείσδυση της εφαρμογής στους νέους

Για να μπορέσει να έχει επιτυχία η δράση, η “Clean Thess!” θα συνεργαστεί στενά με το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και με τις υπόλοιπες οργανώσεις του thess δίκτυο.

 Η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη,  στις 20:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου ,όλους σας και καλεσμένο και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. !

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.