Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα

Kι όμως, το ΜΕΛΛΟΝ είναι στο χέρι σου!

Εν όψει της παγκόσμιας συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στο Ναϊρόμπι, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2006 – Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα – διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώσεις με στόχο την κινητοποίηση πολιτών και βιομηχάνων, κρατών και κυβερνήσεων για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2006, ώρα 12.00: Ελληνικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις συμμετέχουν στην ημέρα δράσης για την κλιματική αλλαγή με συγκέντρωση και εκδήλωση στο Σύνταγμα.

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2006, ώρα 12.00: Όλοι οι Έλληνες συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Πώς; Σβήνουμε συμβολικά για ένα λεπτό όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Όχι, δεν τις γυρίζουμε σε θέση αναμονής (stand by), αλλά τις σβήνουμε πραγματικά, για ένα λεπτό. Ας αποτελέσει αυτό το λεπτό την αρχή, ώστε από εδώ και στο εξής να μην αφήσουμε ποτέ ξανά τις ηλεκτρικές συσκευές σε stand by όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.

Ας αποτελέσει αυτό το λεπτό την αρχή σε μια σειρά από καθημερινές συνήθειες που θα μας κάνουν συμμέτοχους στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος. Διότι, η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα φαινόμενο μακρινό που δε μας αφορά και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Το κλίμα είναι στο χέρι μας, και μπορεί ο καθένας μας να συμμετέχει στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος με απλές κινήσεις που στοιχίζουν μόλις … 216 Ευρώ! Όχι δεν είναι το ποσό που χρειάζεται να πληρώσετε. Είναι το ποσό που θα εξοικονομήσετε κάθε χρόνο μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι. Κερδίζετε, λοιπόν, και συμβάλλετε στην προσπάθεια να μην αυξηθεί η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Πέντε βήματα μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για μια πολλή μεγάλη αλλαγή:

1. Σβήνω τα φώτα, όταν δεν τα χρειάζομαι. Έτσι εξοικονομώ 178 κιλά εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα και 18 € το χρόνο.

2. Χρησιμοποιώ λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης. Έτσι εξοικονομώ 240 κιλά εκπομπών CO2 και 25 € κατά τη διάρκεια ζωής της λάμπας εξοικονόμησης.

3. Αγοράζω πλυντήριο ρούχων ενεργειακής κατηγορίας Α. Έτσι εξοικονομώ 215kg εκπομπών CO2 και 23 € το χρόνο.

5. Αντικαθιστώ τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ηλιακό. Έτσι εξοικονομώ 1,14 τόνους εκπομπών CO2 και 120 € το χρόνο.

4. Σβήνω τις ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση, βίντεο, στερεοφωνικό) και δεν τις αφήνω σε stand by. Έτσι εξοικονομώ 290 κιλά εκπομπών CO2 και 30 € το χρόνο.

Ας ξεκινήσουμε εμείς οι πολίτες με τα πέντε αυτά απλά βήματα, και ας ενώσουμε τις φωνές μας για να ακολουθήσουν επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και πολιτικοί.

Γιατί … το ΜΕΛΛΟΝ είναι στο χέρι μας!

Η PRAXIS KPN συμμετέχει στην εκστρατεία για την προστασία του κλίματος

Περισσότερες πληροφορίες http://www.nairobi2006.go.ke/ praxisgreece@gmail.com

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.