Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκε σαν ιδέα το 2002. Το κεντρικό νόημα ήταν να αφιερωθεί μία εβδομάδα στην προώθηση τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Η πρώτη αυτή καμπάνια στέφτηκε με επιτυχία: 427 πόλεις συμμετείχαν, με δραστηριότητες όπως ποδηλασία, φύτεμα πρασίνου σε δημόσιους χώρους, προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, καθώς και διοργάνωση διαφόρων φεστιβάλ σε πόλεις της Ευρώπης: μουσική, ζωγραφική και παρελάσεις συνέθεσαν ένα όμορφο κλίμα, όπου οι συμμετέχοντες απολάμβαναν ώρες διασκέδασης σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από την καταπίεση της πόλης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης έκτοτε καθιερώθηκε ετησίως, και ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα και αυξάνεται, με αποτέλεσμα το 2005 οι συμμετέχουσες πόλεις να φθάσουν τις 964. Η φετινή χρονιά προδιαθέτει για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς χρόνο με το χρόνο ο θεσμός παγιώνεται, η οργάνωση βελτιώνεται και ο ενθουσιασμός αυξάνεται.

Η τελευταία μέρα , η 22α Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί με το όνομα Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και στόχο έχει την εύρεση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, που να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

H PRAXIS ,o Όμιλος Unesco Σερρών,ο Όμιλος Unesco Journalist ,ο Όμιλος Unesco Νέων ,η *Team for the World* και ο Σύλλογος *Αρτεμις η Γαζωρίτις* διοργανώνουν στις 20-9-2006 έκθεση ανάλογων δράσεων της ημέρας, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πλατεία Ελευθερίας., και προβολή του υλικού στο Δημοτικό και Γυμνάσιο του Γαζώρου.

Οι φορείς καλούν τα σχολεία της πόλης να επισκεφθούν την έκθεση

Χορηγοί επικοινωνίας www.RodonFM.net, Εφημερίδα Παρατηρητής, Πρόοδος, www.infoserres.gr,www.myserres.gr ,τηλεόραση TVS

Πληροφορίες 6932755008 praxisgreece@gmail.com

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved