Στις 6και 7 Οκτώβρη 2006 σ όλο τον κόσμο θα τιμηθεί η μέρα των πουλιών

Η Παγκόσμια γιορτή ,προβάλλει τα πουλιά, την απίστευτη αυτή ποικιλία και ομορφιά της βιοπικοιλότητας του πλανήτη , και δίνει έμφαση στη μεγάλη σημασία τους για τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς.

Η παγκόσμια γιορτή των πουλιών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και ενθαρρύνει τη προβολή των πουλιών μέσω μιας ποικιλομορφίας δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των περιπάτων φύσης, των εσωτερικών συνεδριάσεων, των διαλέξεων, των σεμιναρίων, της παρουσίασης ταινιών, των αποδόσεων τεχνών (αναγνώσεις μουσικής, θεάτρων & ποίησης), των γεγονότων των παιδιών (ζωγραφική προσώπου, κοστούμι πουλιών που κάνει, διαγωνισμοί ζωγραφικής), και των εκθέσεων (έργα ζωγραφικής, τυπωμένες ύλες, φωτογραφίες). "Η Παγκόσμια γιορτή των πουλιών συνδέει τους ανθρώπους με τη φύση.

Τα πουλιά είναι μέρος της ζωής μας και συνδεδεμένα με όλους τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο."

Η BirdLife Παγκόσμια Ομοσπονδία των πουλιών, επισημαίνει ότι σχεδόν σε κάθε χώρα η συνθήκες είναι κρίσιμες για τη διατήρηση των υγιών πληθυσμών των πουλιών.

Μέσα από αυτή την ετήσια γιορτή των πουλιών, η BirdLife στοχεύει να βελτιώσει τη δημόσια πληροφόρηση της σημασίας των πουλιών και των βιότοπών τους, και συγχρόνως, για να προωθήσει τη συντήρηση χιλιάδων συνολικά σημαντικές περιοχές από τις οποίες τα περισσότερα από τα παγκόσμια πουλιά εξοντώνονται

Το BirdLife θέλει σε συνεργασία τοπικών φορέων, ευαίσθητων στην προστασία της βιοπικοιλότητας να προωθήσει τη σύνδεση των πουλιών και των ανθρώπων .

Η UNESCO Σερρών η ΠΡΑΞΙΣ η Team for the WorldUnesco Journalist, ηUnesco Νέων, συμμετέχουν στην γιορτή πραγματοποιώντας ηλεκτρονική εκστρατεία για τον χρυσαετό του Μπέλλες που είναι υπό εξαφάνιση. με e-card που δημιούργησαν οι EVS του προγράμματος Youth.

Ταυτόχρονα θα ακούγονται από το ραδιόφωνο www.rodonfm.net τα σπότ που δημιούργησαν οι εθελοντές με μηνύματα για την προστασία του χρυσαετού

Το 2003 με προτροπή της κοινότητας Αχλαδοχωρίου εστάλη από τους παραπάνω φορείς ,στην Επίτροπο περιβάλλοντος, στα πλαίσια της e-καμπάνιας της BirdLife για την επισήμανση κατά περιοχή στην Ευρώπη να ληφθούν μέτρα για την προστασία των πουλιών της Ευρώπης που πλήττονται από την μεγάλη χρήση φυτοφαρμάκων

Χορηγοι επικοινωνίας

www.rodonfm.net www.myserres.gr www.infoserres.gr

Εφημερίδες, Παρατηρητής Πρόοδος Τύπος

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved