Διεθνής Ημέρας Βιοποικιλότητας 2008

Η Π.Ε.ΠΡΑΞΙΣ θα συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνής Ημέρας Βιοποικιλότητας 2008
Που φέτος έχει θέμα *Βιοποικιλοτητα και Γεωργία*

Στο πέρασμα του χρόνου ανθρώπινοι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν και προσαρμόστηκαν σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ανακαλύπτοντας, αξιοποιώντας και τροποποιώντας ετερογενείς βιολογικούς πόρους. Πολλές περιοχές του πλανήτη, και κατ’ επέκταση η βιοποικιλότητα που τις χαρακτηρίζει, που σήμερα φαίνονται “φυσικές” έχουν διαμορφωθεί υπό την -επίδραση μακροχρόνιων ανθρωπογενών επεμβάσεων (εγκατάσταση ανθρώπινων πληθυσμών, γεωργοκτηνοτροφικές εφαρμογές, εκμετάλλευση και μεταφορά φυσικών πόρων κ.ά.).

Προσεγγίζοντας τη βιοποικιλότητα, διακρίνουμε τέσσερα επίπεδα μελέτης της – γονίδια, είδη, οικοσυστήματα και πολιτισμοί – που περιγράφουν και αναλύουν διαφορετικές, αν και αλληλοεξαρτώμενες, πλευρές των ζωντανών συστημάτων.
Η συμμετοχή της ειναι με:
-Προκυριξη Πανελληνιου διαγωνισμού φωτογραφίας με θεμα την *Βιοποικιλοτητα της Λίμνης Κερκίνης* η οποια βρίσκεται στους προποδες του βουνού Μπελλες
-Θα παρουσιάση έκθεση για την βιοποικιλότητα της Λίμνης Κερκίνης και την υπο εξαφάνιση Χρυσαετου ,Βίδρας, και Λεβάντας.
Η Λίμνη Κερκίνη εδω και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα βιοσιμοτητας της βιοποικιλοτητας της τα δε τρία είδη ανήκουν στην Βιοποικιλότητα του Νομού Σερρών και επανειλημμένα με την προτροπή των υπεύθυνων των περιοχών έχουν προτρέψει τους φορείς γι να πάρουν μέτρα για την προστασίας τους.
-Η συντονίστρια Δήμητρα Τσακιρη και οι δυο εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ Amir Abdelhalim από την Αίγυπτο και Cecilia Halldin από την Σουηδία θα πραγματοποιήσουν ημίωρη εκπομπή στο τοπικό Ραδιοφωνικό σταθμό Rodon Fm και θα παρουσιάσουν την καμπάνια του έτους στο διαδυκτιο .
-Επίσης θα δημιουργήσουν σε YouTube την ζωή της λίμνης Κερκινης ,και τον χρυσαετό του Μπέλες στους προποδες της Λίμνης .
Το 2003 η ΠΡΑΞΙΣ παρουσίασε στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρουσιάσει η κάθε περιοχή τα πουλιά που βρίσκονται υπό εξαφάνιση στις περιοχές που χρόνια είχαν παρουσία. Σήμερα στην λιμνη μεγαλες ομαδες πουλιων ειναι υπο εξαφανηση ,στο βουνό Μπέλες στις παρυφές της Λίμνης Κερκίνης έχει μείνει μόνο ένα ζευγάριχρυσαετών.

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.