*Ένα δισεκατομμύριο πράσινες δράσεις*

Στις 22 Απρίλη τιμάτε  η 31η επέτειο της *Ημέρας της Γης* που δημιουργήθηκε το 1970, ορόσημο για το περιβαλλοντικό κίνημα. Ένα κίνημα που δημιούργησε το  UN Environment Programme (UNEP).

Από το 1970 έχουν αντιμετωπιστεί πολλές πτυχές της ποιότητας του περιβάλλοντος, ενώ έχουν εμφανιστεί νέες απειλές. Βρισκόμαστε σε μια στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας που είναι απαραίτητο να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το τι μοντέλο ανάπτυξης θέλουμε.

Το UNEP, όσον αφορά τη διεθνή περιβαλλοντική ατζέντα, έχει επικεντρωθεί σε δύο βασικούς τομείς: την ίδρυση της βάση για την αποτελεσματική περιβαλλοντική διακυβέρνηση και προετοιμάζει τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία. Αυτό το νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής. Η μετάβαση σε αυτό το νέο μοντέλο της οικονομίας θα πρέπει να είναι, πάνω απ ‘όλα, μια δίκαιη μετάβαση σε έναν θεμέλιο του πράσινου και η αξιοπρεπής εργασία.

Το UNEP έχει πραγματοποιήσει την εργασία-χέρι –χέρι με την κοινωνία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωνία των πολιτών πρέπει να αποτελεί τον κύριο παράγοντα από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι πολίτες και οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος που επιτρέπει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στο πλαίσιο μιας νέας αντίληψης για μια οικονομία στην οποία κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί  παράγοντες  για κάθε δραστηριότητα οπωσδήποτε πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Κανκούν, η διεθνής κοινότητα εξέφρασε τη δέσμευσή τους να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη έως το 2020, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή. Στο Durban στη διάσκεψη Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, έχουμε την ευκαιρία να ορίσουμε  ρητά τις δεσμεύσεις που το καθιστούν πιθανό να πληρούν την προϋπόθεση αυτή για τη μεγάλη μείωση των εκπομπών.

Το Ρίο +20 σύνοδος κορυφής θα είναι η κρίσιμη καμπή που θα θέσει τα θεμέλια για ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που θα επιτρέψουν τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν να απολαύσετε ένα υγιές περιβάλλον.Ο Όμιλος Σερρών Unesco ,η Πράξις, ηTeam for the World συμμετέχουν με την πραγματοποίηση  e-campaign ,επισημαίνοντας στους φίλους των παρά πάνω φορέων  το θέμα της ημέρας *Ένα δισεκατομμύριο πράσινες δράσεις* Billion Acts of Green http://act.earthday.org/ καλώντας τους να δράσουν ως την διάσκεψη του  Ρίο +20.

From http://praxisgreece.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.