Τα Ηνωμένα Έθνη επιφορτισμένα με την ευθύνη της αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας σήμερα κατέδειξε την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων, εστιάζοντας στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά έχουν να φάνε, και την αντιμετώπιση των παραγόντων που καθιστούν τα τρόφιμα δυσβάσταχτα για τόσους πολλούς.

Με την ευκαιρία της ετήσιας http://www.fao.org/getinvolved/worldfoodday/en/
WFP Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, 18/10/11, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FOA) σημείωσε ότι οι διακυμάνσεις των τιμών, κυρίως σε ανοδικές τάσεις, είναι μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι φτωχοί πλήττονται ιδιαίτερα.

Επικαλέστηκε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι η αύξηση του κόστους των τροφίμων ώθησε σχεδόν 70 εκατομμύρια ανθρώπους σε κατάσταση ακραίας φτώχειας το 2010-2011.

Ο FAO επέλεξε το θέμα «Οι τιμές των τροφίμων - Από την Κρίση σε Σταθερότητας» για την Ημέρα του τρέχοντος έτους για να ρίξει φως σχετικά με τις τάσεις και τι μπορεί να γίνει για να μετριασθούν οι επιπτώσεις της στους πλέον ευάλωτους.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP), από την πλευρά του, σηματοδοτώντας την ημέρα με μια προσπάθεια για να συνδέσει τις ζωές και τα όνειρα των πεινασμένων παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες με τους ακτιβιστές και τους υποστηρικτές οι οποίοι είναι σε θέση να τα βοηθήσει, μέσω ενός νέου online πλατφόρμα .

"Η καλή θρεπτική τροφή είναι το θεμέλιο των υγιών παιδιών και των εθνών. Είναι καιρός για μας να σταματήσει την πείνα και τον υποσιτισμό των παιδιών, μια για πάντα, <"//www.wfp.org/news/news-release/feed-child-feed-dream-wfp-message-world-food-day"> είπε Josette Sheeran, το WFP εκτελεστικός διευθυντής.

«Όμως πολλά παιδιά δεν μπορούν ποτέ να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Η καλή διατροφή παρέχει τα βασικά θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον. Η ευθύνη βαρύνει όλους μας να κινητοποιήσει τους πόρους και την ευαισθητοποίηση να κάνει τα όνειρα του κάθε παιδιού να γίνει πραγματικότητα. "

Το WFP ξεκίνησε επίσης το πρόγραμμα “<"//www.wfp.org/dreams"> διατροφή ενός παιδιού, τις ζωοτροφές ένα όνειρο», πρωτοβουλία ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής να παρέχει μια γεύση από τη ζωή και τις φιλοδοξίες μερικών από τα παιδιά γύρω από τον κόσμο που λαμβάνουν τα τρόφιμα από τον οργανισμό, και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να τα βοηθήσει.

Οι επισκέπτες της www.wfp.org/dreams τα όνειρα μπορούν να συναντηθούν τα παιδιά, όπως Guilaye της Σενεγάλης που του αρέσει να μιλάει για το ποδόσφαιρο στα διαλείμματα του σχολείου του, και φιλοδοξεί να γίνει πρόεδρος, ή ο Σίβα από την Ινδία, ο οποίος δεν φοβάται τίποτα, αλλά μόνο τα φίδια, και θέλει να γίνει ένας ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείο.

Η πλατφόρμα καλεί επίσης τους επισκέπτες να μοιραστούν τα όνειρα τους για το τι ήθελε να γίνουν όταν ήταν παιδιά, και να παρέχει μια δωρεά που μπορεί να ταΐσει το παιδί με μόλις 25 cents την ημέρα.

«Πρόκειται για την καρδιά του πλανήτη για να ακούσω τι κάθε ένα από αυτά τα παιδιά θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους, και να τους εμπνέσει να τους βοηθήσει να ονειρεύονται μεγάλα», είπε η κα Sheeran. «Όταν ήμουν νέος, ονειρευόμουν να βοηθήσω την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Κάθε ένα από αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας - εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε το βασικό δικαίωμα να είναι ελεύθεροι από την πείνα ", πρόσθεσε.

Σε μια σχετική εξέλιξη, το WFP και LG Electronics έχουν παρουσιαστεί μια καινοτομία στην ψηφιακή τεχνολογία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πείνας.

Με βάση τα τελευταία τηλεοράσεων LG Smart, τα οποία συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία του Διαδικτύου συνδέονται με την τηλεόραση, οι ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή που τους επιτρέπει να συμμετέχουν άμεσα στις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας (ΑΣΧ) 1, η οποία καλεί για την εξάλειψη των ακραίας φτώχειας και της πείνας. Η έναρξη της εφαρμογής θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για τον Επισιτισμό, που λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

"Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής της LG να κάνει ένα στόχο στο μεγαλύτερο παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας - την πείνα στον κόσμο,» δήλωσε η Nancy Roman, του WFP Διευθυντής Επικοινωνίας, Δημόσια Πολιτική και Ιδιωτικού Τομέα. "Με αυτή την εφαρμογή, μπορούμε να καταλήξουμε σε νέα ακροατήρια και θα επιστρατεύσει την υποστήριξή τους για αυτό το κρίσιμο έργο."

Η εφαρμογή Smart TV θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να δωρίσει στο WFP μέσω της WeFeedback εκστρατείας, κοινωνικό εργαλείο του οργανισμού μέσων ενημέρωσης που ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των πεινασμένων μαθητών.

H PRAXIS συμμετέχει στις δράσεις της ημέρας με την παρουσίαση του προγράμματος στο 20 Δημορικό σχολείο Σερρών στην 5ηκαι 6η τάξη με τον εκπαιδευτικό τους κ Μιχάλη Πισκίούλη,στις 24/10/11με τους ευρωπαίους εθελοντές Benjamin Vienne ,Lucia Caminada Rossetti,Alexandra Murcia Navarro,EliinaEglite με Mentoring & Coaching την κ Μαρία Εμμανουηλίδου Msc

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved