«¨Ανθρωποι του ποδοσφαίρου Η Δράση μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια.». 12-25 Οκτωβρίου 2011 κατά του Ρατσισμού και της Βίας


Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν o Δήμος Σερρών, μέλος του International Coalition of Cities against Racism, ο Όμιλος Σερρών για Unesco και η ΠΡΑΞΙΣ η ποδοσφαιρική ομάδα του Χρυσού,η ομάδα Εθνικός Γαζώρου, το 20ο Δημοτικό σχολείο με τις 5η και 6η τάξη και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ Μιχάλη Πισκιούλη ενταγμένο στις δράσεις του Δικτύου των Σχολείων της UNESCO- ASPnet-. στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φίλων του ποδοσφαίρου κατά του Ρατσισμού.
Μήνυμα από Πλατινί

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της UEFA Μισέλ Πλατινί συμμετέχει στην υποστήριξή της εβδομάδας επισημαίνοντας , “Είμαι υπερήφανος να είμαι μέρος της εκστρατείας« Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου »που αναδεικνύει την δέσμευση της UEFA στην καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με το δίκτυο FARE για πάνω από 10 χρόνια .

“Έχουμε εργαστεί δίπλα-δίπλα με το δίκτυο FARE σχετικά με το τι αποτελεί κεντρικό πυλώνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προς την κατεύθυνση του σεβασμού της διαφορετικότητας στο παιχνίδι.”

Οι 2 Εβδομάδες δράσεις περιλαμβάνουν, κοινοτικές ομάδες, τους παίκτες, τους συλλόγους, τις εθνικές ενώσεις και τις τοπικές αρχές ,ενωμένοι κατά των διακρίσεων σε μια γιορτή της ποικιλομορφίας του ευρωπαϊκού παιχνιδιού .

Οι δραστηριότητες, που πραγματοποιούν τα μέλη του δικτύου FARE, περιλαμβάνουν εκθέσεις, συζητήσεις, επιδείξεις χορού, τουρνουά ποδοσφαίρου. Όλες οι δραστηριότητες θα προσανατολίζονται προς την αντιμετώπιση του αποκλεισμού και την αποστολή κατά των διακρίσεων μήνυμα.
Στις Σέρρες στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα πραγματοποιηθεί e- campaign στους φίλους συνεργαζόμενους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ,δημιουργία σποτ ευαισθητοποίησης από τους ευρωπαίους εθελοντές Benjamin Vienne ,Lucia Caminada Rossetti,Alexandra Murcia Navarro,EliinaEglite με Mentoring & Coaching την κ Μαρία Εμμανουηλίδου Msc ,η Νάντια Ζγέρα, που θα προβληθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδος από το www.rodonfm.com , πραγματοποίηση ραδιοφωνικής εκπομπής που θα παρουσιάσει τα προβλήματα βίας στις χώρες τους, την δημιουργία ενός YouTube ευαισθητοποίησης, και την δημιουργία έκθεσης ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Ελευθερίας στις 14/10/11
«Το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις και οι αναφερόμενοι φορείς μαζί με την Super League στηρίζει και αυτή το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους .Για μια ακόμα χρονιά είμαστε αρωγοί στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, που γίνετε σε συνεργασία με τη UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας».
Η αντιπρόεδρος της FARE και πρόεδρος της Black European Women’s Council Ελλάς κ. Υβέτ Τζάρβις τονίζει ότι: «Στην Ελλάδα η δράση της FARE είναι πολύ σημαντική, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που διαβιούν στην χώρα μας. Η δράση βοηθά στην κατανόηση της διαφορετικότητας και στην ομαλή ενσωμάτωσή της από τους Έλληνες και μετανάστες μέσω του δημοφιλούς σπόρ – του ποδοσφαίρου – το οποίο αλληλεπιδρά και στέλνει μηνύματα σε όλες της ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Το μήνυμα μας είναι: «¨Ανθρωποι του ποδοσφαίρου Η Δράση μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια.».

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.