Άτομα που γεννήθηκαν το 1992 μπορούν να υποβάλουν βίντεο, φωτογραφίες, κόμικς, εκθέσεις ή εφαρμογές "έξυπνων τηλεφώνων" με θέμα την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και τι αυτή σημαίνει για τη γενιά τους. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Χάρη στην ενιαία αγορά της ΕΕ, μπορούμε να ταξιδεύουμε, να σπουδάζουμε, να εργαζόμαστε και να κάνουμε αγορές σε άλλες χώρες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η κατάργηση εκατοντάδων τεχνικών, νομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων έδωσε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και βοήθησε στη δημιουργία 2,8 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ακούσει τη φωνή των πολιτών που μεγάλωσαν σ΄αυτήν την ενιαία αγορά και γι' αυτό διοργανώνει έναν διαγωνισμό για όσους γεννήθηκαν το 1992.

Μπορείτε να λάβετε μέρος και σεις καταγράφοντας τις απόψεις και τις εμπειρίες σας για το πώς η ενιαία αγορά επηρέασε τη ζωή σας. Δημιουργήστε ένα βίντεο ή μια εφαρμογή "έξυπνου τηλεφώνου", στείλτε φωτογραφίες, κόμικς ή εκθέσεις με ένα από τα ακόλουθα 4 θέματα:

πολίτες και εκπαίδευση

επιχειρηματικότητα και θέσεις εργασίας

ψυχαγωγία και πολιτισμός

περιβάλλον και καταναλωτές.

Μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε. Δεν είναι απαραίτητο να είστε επαγγελματίας φωτογράφος, κινηματογραφιστής ή καλλιτέχνης. Περισσότερες πρακτικές συμβουλές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο "Η Γενιά του 1992".

Ψάχνουμε για συμμετοχές που δείχνουν πώς αντιλαμβάνεστε την ενιαία αγορά: τι σημαίνει για σας και τι περιμένετε απ' αυτήν στο μέλλον.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε

Μπορείτε να υποβάλετε έως και 2 συμμετοχές, είτε μόνος σας είτε ως μέλος ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς μορφότυπους.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου. Μην αργείτε, όμως, γιατί όλες οι συμμετοχές που θα υποβάλλονται πριν από την λήξη της προθεσμίας θα περιλαμβάνονται σε μηνιαίες κληρώσεις βραβείων.

Οι κριτές θα επιλέξουν 20 φιναλίστ, οι οποίοι θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τα βραβεία τους: κάρτες για σιδηροδρομικά ταξίδια σ' όλη την Ευρώπη, ψηφιακές κάμερες, iPods και κουπόνια για αγορές.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες (15-20 Οκτωβρίου) στο πλαίσιο συνεδρίου όπου θα συζητηθούν νέοι τρόποι ανάπτυξης της Ευρώπης χωρίς σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει επίσης την υποβολή νέων προτάσεων με σκοπό την άρση όσων εμποδίων υπάρχουν ακόμα στην ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, των υπηρεσιών και των αγαθών στην Ευρώπη. Οι προτάσεις αυτές θα συμπληρώσουν τα 12 μέτρα προτεραιότητας DeutschEnglishfrançais που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πέρυσι τον Απρίλιο.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο "Η Γενιά του 1992" ή παρακολουθήστε την εξέλιξη του διαγωνισμού στο Facebook English ή το Twitter
http://ec.europa.eu/news/economy/120423_el.htm

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved