Σχέδιο εργασίας: Ουγγαρία 15 έως 30 /07012

Μείναμε σε ένα όμορφο χωριό στην εξοχή. Το περιβάλλον γύρω από αυτό ήταν καταπράσινο. Συμμετείχαν 45 περίπου νέοι από εννέα διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Χωριστήκαμε σε τρεις μεγάλες ομάδες ώστε να παρακολουθήσουμε, καθεμία από αυτές, ένα από τα τρία προγραμματισμένα εργαστήρια του προγράμματος. Το πρώτο εργαστήριο είχε ως τελικό προϊόν την κατασκευή ενός μικρού οικοδομήματος αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά. Το δεύτερο εργαστήριο ήταν σχετικό με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μέσω διαδικτύου. Τέλος, το τρίτο εργαστήριο -στο οποίο συμμετείχα κι εγώ– περιείχε παραδοσιακές ενασχολήσεις, όπως κατασκευή ψωμιού και καλαθιών και παιχνίδια στα οποία έλαβαν μέρος και άτομα της τοπικής κοινωνίας. Τα εργαστήρια γίνονταν καθημερινά και ήταν ενδιαφέροντα. Τα παιδιά που συμμετείχαν ανέπτυξαν σχέσεις αλληλεγγύης, πνεύμα ομαδικότητας και καλλιέργησαν διαφορετικές δεξιότητες.

Η διοργάνωση αυτής της δράσης ήταν καλή και οι χώροι διαμονής ήταν προσεγμένοι και καθαροί. Οι διοργανωτές ήταν φιλόξενοι. Το φαγητό ήταν ικανοποιητικό. Υπήρχε αρκετός ελεύθερος χρόνος. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με φυσικές δραστηριότητες όπως κανό, ποδηλασία και βόλτες στο χωριό. Διοργανώθηκαν παραδοσιακές βραδιές, αντιπροσωπευτικές των συμμετεχόντων χωρών, από τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες. Τα παιδιά έφαγαν, χόρεψαν και τραγούδησαν παίρνοντας μια μικρή γεύση από την κουλτούρα της κάθε χώρας. Τέλος, επισκεφθήκαμε μία πόλη που λεγόταν Pecs.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη που συμμετείχα σε αυτή τη δράση, καθώς γνώρισα μία καινούρια χώρα, έκανα πολλούς φίλους και πέρασα τον ελεύθερο χρόνο μου πολύ δημιουργικά. Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση αυτής της δράσης-εμπειρίας και κυρίως τους έλληνες και ξένους διοργανωτές.

Κατερίνα Μανούσου Αλεξίου

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.