Διεθνής Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικές πολιτικές.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος της UNESCO για τη Διεθνή Μετανάστευση είναι η προώθηση του σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, καθώς και να συμβάλει στην ειρηνική ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία.

“Αναγνωρίζουμε ότι η μετανάστευση συνεχίζει να αυξάνεται – καθοδηγείται από την ηλικία-παλιά επιδίωξη μιας καλύτερης ζωής, καθώς και από την ολοένα και πιο κατανοητά φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή και έτσι, δεχόμαστε ότι πρέπει να αναλάβουμε αποτελεσματική δράση χωρίς καθυστέρηση.».

Ban Ki-moon, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στις 10 Ιουλίου 2007.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών 2012 η UNESCO και η UNICEF, σε συνεργασία με τις γυναίκες του ΟΗΕ, UN-HABITAT, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης(ΙΟΜ), το Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UNIC) και ο Sir Dorabji Tata Trust, διοργανώνουν  στις 18 Δεκέμβριου Διάσκεψη του ΟΗΕ  στο Νέο Δελχί

Ο βασικός στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να παρέχει συστάσεις για ένα πλαίσιο πολιτικής για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των μεταναστών Στην οικοδόμηση της ευαισθητοποίησης, τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης και δημιουργικές πρακτικές.

Ν αποκτηθεί γνώση  εκ των προτέρων για θέματα που παραμελούνται, για τις αποκλεισμένες ομάδες της εσωτερικής μετανάστευσης, ιδιαίτερα των παιδιών και των γυναικών.
Η υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών είναι απαραίτητη στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή μιας χώρας, χρησιμοποιώντας ένα τρίποδο προσέγγισης που συνδυάζει την έρευνα, την πολιτική και την υπεράσπιση. Η IMII είναι τώρα ένα άτυπο δίκτυο με 200 ερευνητές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς χάραξης πολιτικής, διακυβερνητικούς οργανισμούς, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ), οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, όπως ο ΟΗΕ για Γυναίκες και UN-HABITAT, αποφασισμένοι να προτείνουν αλλαγές στην πολιτική και δημιουργικές πρακτικές για όλο τον κόσμο

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO η ΠΡΑΞΙΣ, συμμετέχουν στην ημέρα, με την πραγματοποίηση δίωρης εκπομπής στο www.rodonfm.net ,στο πλαίσιο της συνεργασίας με το http://2010.radio1812.net/ όπου ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο αφιερώνουν εκπομπές στους μετανάστες. Θα την παρουσιάσουν οι ευρωπαίοι εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ , Laura Lang Rafal Zygula Marion Tillier Umit Gonen.Nerea και οι νέοι του ομίλου Σερρών ,  Θέλμα Πολούα ,Ακης Μακαράς .

Επίσης στο 3ο Δημοτικό θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των συνεργαζομένων σχολείων της UNESCO ASPnet , την ΑΧΕΠΑ Σερρών εκδήλωση μέσα από το ιντερνέτ ,με σχολείο των αποδήμων Ελλήνων, όπου  θα ανταλλάξουν οι μαθητές εμπειρίες των Ελλήνων μεταναστών.

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.