*Ισότητα για τις γυναίκες είναι πρόοδος για όλους*

poster gynaikaH Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία να γίνει απολογισμός της προόδου προς την επίτευξη της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών . Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος , απέχουμε ακόμη πολύ από την επίτευξη της ισότητας των φύλων σε όλο τον κόσμο . Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο όπου οι γυναίκες πέτυχαν την πλήρη ισότητα και πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων τους . Αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας κάνει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη να διατηρηθεί μια ισχυρή έμφαση στην ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών στην ημερήσια διάταξη μετά το 2015 ανάπτυξη . Οι γυναίκες έχουν να συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη της ειρηνικής και βιώσιμης κοινωνίας . Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συμμετέχουν πλήρως και θ΄απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς . Η πεποίθησή μου είναι σαφής – η χειραφέτηση των γυναικών είναι στην πρώτη γραμμή για την οικοδόμηση ενός πιο ειρηνικού και δίκαιου κόσμου .

Ιρίνα Μπόκοβα , Γενική Διευθύντρια της UNESCO

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2014

Η ΠΡΑΞΙΣ τις 7 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών (όροφος 4ος) στις 18.00 μ.μ, 3 εθελόντριες η Julia Reiner ,η Marta Romero, η Anissa Lebbat, από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία συζητούν με νέες γυναίκες των Σερρών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ευρώπη σήμερα.

Το μεσημέρι στο www.rodonfm.net  στις  15.00-16.00 m.m  θα παρουσιάσουν το θέμα της ημέρας πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και καμπάνια για την ημέρα διακινώντας  μέσα από τα κοινωνικά media  όπως και την ανοικτή  on line πρόσκληση συμμετοχής του UN για τις γυναίκες.  http://www.unwomen.org/en/news/stories/2014/3/join-the-conversation-iwd2014

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.