ερημοποιηση 14

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (WDCD) τιμάται σε όλο τον κόσμο στις 17 Ιουνίου κάθε έτους. Το θέμα της WDCD του τρέχοντος έτους είναι με βάση το οικοσύστημα προσαρμογής.
Με το σύνθημα «η γη ανήκει στο μέλλον, Κλίμα ,Απόδειξη», το 2014 WDCD αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης των βιώσιμων πολιτικών και πρακτικών διαχείρισης της γης στη συλλογική μας απάντηση στην κλιματική αλλαγή.
Η Αειφόρος διαχείριση της γης αυξάνει τόσο σε κοινοτικό όσο και το οικοσύστημα σε ανθεκτικότητα και παράλληλα στη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης ιδιαίτερα στις άνυδρες περιοχές.
Οι στόχοι του 2014 WDCD είναι οι εξής:
1. Αυξήστε της προσοχής που δίδεται στη γη και το έδαφος της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή
2. Mobilize στήριξη για τη βιώσιμη διαχείριση της γης
3. Πρόσκληση για την ένταξη της γης και του εδάφους και τη σημασία τους στην επισιτιστική ασφάλεια στις εθνικές πολιτικές προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
Το 2014 η WDCD εκστρατεία ξεκίνησε στις αφρικανική Ημέρα Περιβάλλοντος - Ουανγκάρι Μαθάι Day στις 3 Μαρτίου στο Λεσότο. Η εκδήλωση ήταν, επίσης, σε συνδυασμό με την τήρηση της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την έρημο και την Καταπολέμηση της Απερήμωσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών και απευθύνεται σε παιδιά και νέους . .Με το τέλος της δράσης θα ζητηθεί από τους νέους να στείλουν μια e-card στον Γ Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban.Moon
Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια 30 Ιουνίου 2014
*Οι δράσεις του Μουσείου υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :
Τον Όμιλο Σερρών για UNESCO, την ΠΡΑΞΙΣ . το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,την Αστροπύλη. Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ηλέκτρα Πολούα, Ακης Μακαράς Χρύσα Βασιλακάκη, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Αναστασία Μαλάμογλου,Μιχάλης Μαλάμογλου και τους Ευρωπαίους εθελοντές της PRAXIS Eranyak Oganova, Héctor Oliva Bolaños , με υποστηρικτή τον κ Κ. Βαβαλέκα

Xορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr / www.aposerres.gr, www.rodonfm.net www.e-simerini.com
Με την αιγίδα της
natcom_hellenic_gr

H δράση εντάσσεται στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020

logo Biodiv

Και την Δεκαετία της Ερημοποίησης
logo Erimop.png 2

logo  Eu Praxis

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved