Η Γραμματεία του όζοντος καλεί όλα τα μέρη του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος για να γιορτάσει το 2014 Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση του Στρώματος του Όζοντος, στις 16 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ανακηρύχθηκε ως τέτοια από το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Ηνωμένων Εθνών Συνέλευση το 1994.
Το θέμα για τον εορτασμό της φετινής είναι «Στιβάδα του όζοντος Προστασία: Η αποστολή Goes On». Το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ υπήρξε μέχρι στιγμής επιτυχής στην επίτευξη ορισμένων από τους στόχους του για τη σταδιακή κατάργηση των καταστροφικών για το όζον ουσιών. Ως αποτέλεσμα, η αφθονία των καταστροφικών για το όζον ουσιών στην ατμόσφαιρα μειώνεται και το στρώμα του όζοντος αναμένεται να ανακάμψει γύρω στα μέσα του αιώνα. Υπάρχουν, ωστόσο,και παραμένουν ορισμένες προκλήσεις για τη σταδιακή κατάργηση των καταστροφικών για το όζον ουσιών.
Το φετινό θέμα επιδιώκει να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Επιλέχθηκε μετά από ένα online άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
Με την ευκαιρία αυτή, η Γραμματεία θα είναι στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουν από τις πληροφορίες της κυβέρνησής σας για οποιαδήποτε σχέδια για τον εορτασμό της χώρας σας. Τα σχέδια αυτά θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Γραμματείας για την ευρεία διάδοση. Παρακαλείστε να στείλετε τα σχέδιά σας στη γραμματεία του όζοντος σε ozoneinfo@unep.org.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα παρουσίαση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα *Ozon and Ozone*και ταυτόχρονα θα γνωρίσουν οι μαθητές την τακτική των ανάλογων φορέων για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόζουν τα κράτη μέλη.
Είσοδος ελεύθερη
· Το Μουσείο θα πραγματοποιήσει τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως τις 30-9-14
*Οι δράσεις του Μουσείου υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :
· Τον Όμιλο Σερρών για UNESCO, την ΠΡΑΞΙΣ . το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,την Αστροπύλη. Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Ανδρέου Ιφιγένεια ,Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο , τους Ευρωπαίους εθελοντές Eranyak Oganova, ,Maria Kalasni, Pauline Bussi,Hector Oliva Bolaños με υποστηρικτή τον κ Κ. Βαβαλέκα
· Xορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr
www.aposerres.gr, www.rodonfm.net www.e-simerini.com
·
Με την αιγίδα της

· Δεκαετία της Ερημοποίησης

· H δράση εντάσσεται στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020Και την

· Το πρόγραμμα είναι της


http://ozone.unep.org/Events/ozone_day_2014/Ideas_on_Events_for_OzoneDay-2014.pdf
http://www.globe.gov/explore-science/student-zone/overview
http://www.globe.gov/explore-science/student-zone/423

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved