Ανταλλαγή Νέων στην Τσεχία

3. Στην Μάθημα Εκπαίδευσης Τσεχία “Ας παίξουμε”
Ημερομηνίες: Μάης 31 – Ιούνιος 7, 2015,
2 νέους εργαζόμενους ανά χώρα / από 10 διαφορετικές χώρες. (Τσεχική Δημοκρατία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία και την Τουρκία).
Παιχνίδι Έργου Ας πρόκειται να είναι μια συνδυασμένη κινητικότητα των νέων εργαζομένων και των νέων, και επικεντρώνεται στις βασικές ικανότητες ανάπτυξης μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια
μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης για νέους εργαζόμενους για να τους διδάξει πώς να χρησιμοποιούν παιχνίδια σε μαλακό ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη συνέχεια θα θέλαμε να οργανώσει ανταλλαγές νέων για την παρουσίαση τυπικών παιχνίδια συμμετεχουσών χωρών. Οι νέοι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία που παίρνουν στην πορεία της κατάρτισης, στη συνέχεια, στην πράξη με τη νεολαία στην ανταλλαγή νέων.
Κύριοι στόχοι του έργου είναι να δείξει τους εργαζόμενους νέους πώς να χρησιμοποιούν παιχνίδια αρχών για την ονομασία και την ανάπτυξη των νέων βασικών δεξιοτήτων. Θέλουμε, επίσης, να επιτρέψει στους νέους να παρουσιάσει τυπικά παιχνίδια των χωρών τους προς τους άλλους συμμετέχοντες.
Άλλοι στόχοι:
Υποβολή του σημερινά παιχνίδια μοντέρνα δραστηριότητες για τους νέους.
-Explain Την έννοια των βασικών ικανοτήτων, ιδίως των μαλακών δεξιοτήτων, για τους νέους.
-Για Να τους διδάξει πώς να οικοδομήσουμε ένα πρόγραμμα παιχνιδιών για ιδιαίτερες αναπτυξιακές δεξιότητες.
-Για Να τους δείξουμε πώς να οδηγήσει ανακλάσεις των προγραμμάτων του παιχνιδιού.
-Να Οργανώσει ένα χώρο για τη χρήση του expeience από την εκπαίδευση στην ανταλλαγή νέων.
-Να Δημιουργήσει ένα χώρο για τους νέους για την ανταλλαγή των τυπικών παιχνίδια από τις χώρες τους.
-Να Οργανώσει μια δημόσια εκδήλωση για να παρουσιάσει τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια.
§ Πρόγραμμα:
Ø Θεωρητική μέρη: τις μεθόδους εργασίας των νέων, οι τάσεις σε παιχνίδια, η χρήση των παιχνιδιών για τα βασικά ανάπτυξη ικανοτήτων, βασικές ικανότητες, την οικοδόμηση ενός προγράμματος του παιχνιδιού
Ø Πρακτικό μέρος: κάθε μέρα θα πρέπει να εστιάζεται σε συγκεκριμένη αρμοδιότητα: comunication, τη συνεργασία, την επίλυση προβλημάτων, παρουσίαση κλπ Partcipants θα προσπαθήσει διαφορετικό είδος των παιχνιδιών: επιτραπέζια παιχνίδια, υπαίθρια παιχνίδια, μη-συμβατικά παιχνίδια και θα μάθετε σε ΠΡΑΞΗ σόου να αναπτύξει τις ικανότητες. Θα τον εντοπισμό τους στην εξής προβληματισμός.
Ø Θα κάνουμε επίσης μια μικρή προετοιμασία για την ανταλλαγή νέων.
Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση: praxis@praxisgreece.com
4. Ανταλλαγή Νέων έργου στην Τσεχία
Ημερομηνίες: 6 – 13 Σεπ,
Συμμετέχοντες: 4 νέοι + 1 αρχηγός της ομάδας.
Έχουμε συνεργαστεί με τους νέους, ειδικά με τους νέους με λιγότερες ευκαιρίες, για πολλά χρόνια. Η εμπειρία μας έδειξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδέα για το μέλλον της ζωής τους ή μελλοντική δουλειά και δεν μπορούν να πουν τι είναι καλοί. Θα πρέπει να απομνημονεύσετε πολλές πληροφορίες στα σχολεία μας, αλλά δεν μαθαίνουν πώς να ζήσουν τη ζωή τους, πώς να είναι με άλλους ανθρώπους και πώς να χρησιμοποιούν τα δυνατά τους σημεία. Δεν βρίσκουν την εκπαίδευση χρήσιμα και έχουν αρκετά ισχυρή αντίθεση σε κάθε είδους εκπαίδευση. Από την άλλη πλευρά έχουμε μια εμπειρία που οι νέοι άνθρωποι αγαπούν να παίζουν παιχνίδια. Μέσα από το έργο μας θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της μη-τυπικής εκπαίδευσης και χρησιμοποιούν τα παιχνίδια για την αναγνώριση και την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων.
§ Πρόγραμμα:
Κάθε μέρα δύο χωρών θα προετοιμάσουν πρόγραμμα παιχνίδι για τους άλλους συμμετέχοντες. Αγώνες θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων – πάντα θα υπάρχει ένας προβληματισμός μετά από κάθε μέρος του προγράμματος. Στο τέλος της ημέρας, θα οργανώσει την αξιολόγηση και να επιλέξετε το καλύτερο παιχνίδι της κάθε χώρας. Αυτά τα παιχνίδια θα παρουσιαστούν σε μια δημόσια εκδήλωση παιχνίδι στην Οστράβα στο τέλος της ανταλλαγής.
Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση: praxis@praxisgreece.com

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.