2015: Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων (καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης) σε χώρες της ΕΕ.

Να αποκτήσετε μια Ευρωπαϊκή εμπειρία να σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και διασκεδαστική.
Πρόκειται για προγράμματα που προωθούν την κινητικότητα των Νέων σε όλη την Ευρώπη και επιδοτούνται από το πρόγραμμα «ERASMUS +” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα προγράμματα, τα οποία έχουν συνήθως συγκεκριμένη θεματολογία, όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εκπαίδευση κ.α., έχουν διάρκεια από 5 έως 21 ημέρες και σε αυτά συμμετέχουν Νέοι και Νέες (20 έως 60 ανάλογα με το πρόγραμμα) από 4 -10 διαφορετικές χώρες.
Η γλώσσα επικοινωνίας είναι τα αγγλικά, των οποίων απαιτείται μια βασική γνώση.
Στόχος των προγραμμάτων είναι η ανταλλαγή κουλτούρας και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ ΜΚΟ διαφορετικών χωρών, καθώς και η ενεργοποίηση των Νέων πανευρωπαϊκά.
Αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανταλλαγής, όπως σεμινάρια, εργαστήρια, της διαπολιτισμικής παιχνίδια, συζητήσεις προσομοίωσης, παραστάσεις, συζητήσεις, ομάδα κτιρίων δραστηριότητες κ.α.
Τα έξοδα διαμονής και διατροφής, καλύπτονται από το πρόγραμμα 100%. Τις περισσότερες φορές και εισιτήρια καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα (έξοδα ταξιδίου – σύμφωνα με τους κανόνες του «Erasmus +» πρόγραμμα με βάση τον υπολογισμό απόστασης Είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσετε το Εργαλείο Κινητικότητας + στο τέλος της ανταλλαγής, καθώς και, με τη σειρά. να είναι reimbursed.-), και αναλόγως του προγράμματος, υπάρχει και μια μικρή αμοιβή συμμετοχής.
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε ένα από τα παρακάτω εγκεκριμένα έργα στειλτε εμαιλ Praxis @ praxisgreece. com

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.