Συμμετοχή στην Ημέρα ελευθερίας του τύπου

Ας Δημοσιογραφία Thrive! Προς βελτίωση της πληροφόρησης, την ισότητα των φύλων, και την ασφάλεια των ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή.

Κάθε χρόνο, στις 3 Μαΐου είναι μια ημερομηνία που γιορτάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας του Τύπου? να αξιολογεί την ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο, για να υπερασπιστούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τις επιθέσεις στην ανεξαρτησία τους και να αποτίσω φόρο τιμής στους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Πάνω από 100 εθνικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο για να τιμήσουν αυτή την ημέρα. UNESCO οδηγεί την παγκόσμια γιορτή με την αναγνώριση της παγκόσμια θεματικά προγράμματα και διοργανώνει το main event σε διάφορα μέρη του κόσμου κάθε χρόνο.

Η διεθνής ημέρα ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1993, μετά από σύσταση που εγκρίθηκε κατά την 26η σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO το 1991. Αυτό με τη σειρά του ήταν μια απάντηση σε μια κλήση από τις αφρικανικές δημοσιογράφους που το 1991 παρήγαγε το ορόσημο Δήλωση Windhoek σχετικά με την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης και την ανεξαρτησία.
H PRAXIS θα συμμετέχει με την εκπομπή που θα πραγματοποιήσουν οι ευρωπαίοι εθελοντές με την δημοσιογράφο Άννα Αλευρά στο www.rodonfm.net
Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου Αφίσα 2015
© Juan Carlos Hernández Ramírez

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.