ΚΥΠΡΟΣ (ΑΓΡΟΣ): TOGETHER TOWARDS A BETTER EUROPE (20 – 27/06/2015)

Το πρόγραμμα «Together towards a better Europe» πραγματοποιήθηκε στον Αγρό της Κύπρου από 20 – 27/06/2015.
Η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδείχθηκε μια πολύτιμη εμπειρία καθώς αποκτήσαμε νέες γνώσεις, επικοινωνήσαμε με άτομα άλλων χωρών και γνωρίσαμε την ομορφιά του Αγρού στην Κύπρο.
Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από εμένα (ως leader) και άλλα 9 άτομα. Αντίστοιχα, συμμετείχαν νέοι και νέες της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.
Αρχικά, μέσα από αρκετές ομαδικές δραστηριότητες είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με τα υπόλοιπα άτομα. Σε αυτό συνέβαλε και η παραδοσιακή βραδιά, όπου κάθε χώρα παρουσίασε παραδοσιακά φαγητά, τραγούδια και άλλα παιχνίδια. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιείχε διαγωνισμούς καλύτερης φωτογραφίας, παιχνίδια της κάθε χώρας, όπως και άλλες συνεργατικές δραστηριότητες, εστιάζοντας στην εξάλειψη των στερεοτύπων και στην ομαδικότητα διαφορετικών χωρών μέσα στην Ευρώπη.
Εξίσου σημαντικές θεωρώ τις μονοήμερες ξεναγήσεις μας τόσο στον Αγρό, όσο και στην Λεμεσό και στην Λευκωσία. Ειδικότερα, εκτός από την ελεύθερη περιήγηση επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο νερού στον Αγρό, το μουσείο της Λευκωσίας καθώς και το ανοιχτό θέατρο στην Επισκοπή Λεμεσού. Τέλος, δεν θα παραλείψω τα παιχνίδια στην παραλία, τα οποία δημιούργησαν μια ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Καταληκτικά, θέλω να αναφέρω ότι η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα στον Αγρό της Κύπρου ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία με αναμνήσεις που θα θυμάμαι για πάντα.
Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό Praxis στις Σέρρες για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, την ελληνική ομάδα για την άψογη συνεργασία της καθώς και τον οργανισμό Youth Dynamics στην Κύπρο για την καταπληκτική οργάνωση του προγράμματος.

Βασίλης Μασούρας

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.