Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ……….

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ……….
Η πρόληψη της γενοκτονίας ξεκινά στα θρανία των σχολείων … H εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ρητορικής μίσους και να μειώσει την προκατάληψη, αποδυναμώνοντας τους λόγους για άγνοια, προωθώντας να μάθουν να ζουν μαζί, μέσα από την καλλιέργεια για όλους τους ανθρώπους … Σε έναν κόσμο όπου η «τοπική» δεν είναι παρά ένα κλικ μακριά από την «παγκόσμια, χρειαζόμαστε μια ανανεωμένη δέσμευση για διάλογο, την ανεκτικότητα, τη συμφιλίωση και την κατανόηση.
Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO
Η εικοστή έβδομη Ιανουαρίου σηματοδοτεί την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Στην ημερομηνία αυτή κάθε χρόνο, η Διεθνής Ημέρα της Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η UNESCO τιμά την μνήμη της γενοκτονίας του εβραϊκού λαού και άλλα ναζιστικά εγκλήματα, και επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την προώθηση της εκπαίδευσης για την ιστορία του Ολοκαυτώματος και στην καταπολέμηση της κατά του ρατσισμού και του αντιρατσισμού.
Η φετινή Διεθνής Ημέρα τοποθετείται πάνω στο θέμα «Από τα λόγια στην Γενοκτονία: αντισημιτική Προπαγάνδα και το Ολοκαύτωμα».
Η ημέρα θα έχει online και offline την κ.Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO(εκπαίδευση ως μια στρατηγική για την πρόληψη των γενοκτονιών, την υπουργικό κ Side Event,στην ειδική εκδήλωση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενική Συνέλευση, στις 27 Σεπτέμβριος 2015).
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO συμμετέχει με ραδιοφωνική εκπομπή στο www.rodonfm.net με τους Γάλλους εθελοντές της PRAXIS μόλις τελειώσει το συνέδριο στο Παρίσι που θα παρουσιασθεί on line. και ενημέρωση στα σχολεία ASPnet

Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή του Ομίλου μας το 2015 στην Νέα Υόρκη στην ειδική επετειακή έκθεση παρουσίασης γεγονότων από την ζωή των Εβραίων στην αίθουσα εκδηλώσεων των Ηνωμένων Εθνών όπου παρουσιάσθηκε η ζωή των Εβραίων στην πόλη των Σερρών και 2 φωτογραφίες που μας διέθεσαν τα αρχεία του κράτους των Σερρών

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.