“Let’s talk. Conflict management in youth work” in Spain

“Let’s talk. Conflict management in youth work”

Training Course

14-19 November

Spain

 

Foteini Nigritinou

Η αλήθεια είναι ότι ήταν παααρα πολυ ωραία η όλη εμπειρία από την αρχή! Και το πρόγραμμα σαν πρόγραμμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και ως εμπειρία ήταν πάρα πολύ όμορφη συνολικά και δέσαμε πολύ και ως άτομα με όλα τα παιδιά του προγράμματος. Προσωπικά ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν ήταν ότι ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες μέσα από διάφορα παραδείγματα όπου δουλεύαμε ανά ομάδες, βλέπαμε και την πρακτική εφαρμογή των θεμάτων που συζητούσαμε. Επισης, είχε πολύ ενδιαφέρον το πόσο διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας έχουμε όλες οι νοτιότερες χώρες σε σχέση με τον βορρά πχ Λιθουανία, γιατί για παράδειγμα εμείς ήμασταν αρκετά πιο εξωστρεφείς ενώ τα παιδιά από Λιθουανία στην αρχή ήταν λίγο πιο συγκρατημένα στον τρόπο που εκφραζονταν ή για παράδειγμα το ότι εμείς αγκαλιαζομαστε όταν χαιρεταμε κάποιον φίλο ή γνωστό μας στα παιδιά φαινόταν αρκετά περίεργο στην αρχή. Γενικά ήταν υπέροχη η όλη εμπειρία και πραγματικά μακάρι να διαρκούσε και περισσότερες μέρες.

Θα ήθελα να σας ευχαριστώ ειλικρινα μέσα από την καρδιά μου για αυτή την υπέροχη εμπειρία που μου δώσατε την ευκαιρία να ζήσω. Ήταν πραγματικά μοναδική, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε Εράσμους+ και νιώθω ότι όχι μόνο κέρδισα πράγματα από θέματα γνώσεων αλλά νιώθω κερδισμένη ιδιαίτερα και όσον αφορά το κομμάτι των ανθρώπων με τους οποίους γνωριστήκαμε. Υπό άλλες συνθήκες δεν πιστεύω ότι θα είχα την ευκαιρία στις δεδομένες συνθήκες να ζήσω κάτι αντίστοιχο και σας ευχαριστώ ειλικρινά!

Anastasia Lioliou

Το συγκεκριμένο προγραμμα ηταν πολυ ενδιαφερον το θεμα του ηταν γενικο και ετσι μπορουσαμε να εστιάσουμε σε πολλα και διάφορα παραδείγματα που ειναι βγαλμενα απο την καθημερινη μας ζωη. Επισης ειχαμε την τυχη να ταιριαξουμε ολοι και να εχουμε μια πολυ καλη συνεργασία με ωραιες στιγμες και εντos του προγράμματος αλλα και εκτος αυτου. Πιστευω πως αξίζει καθε ανθρωπος στην ηλικια μας να τολμησει να ζησει κατι παρόμοιο και να συμμετάσχει εστω και μια φορα σε ενα τετοιο πρόγραμμα εφοσον βοηθαει στην κοινωνικοποίηση την ενημερωση και την εξελιξη του εαυτου σου.

Σας ευχαριστουμε που μας επιλεξατε και μας δωσατε αυτη την δυνατότητα

Το πρόγραμμα αν και δεν το είχα επιλέξει από την αρχή, προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα. Με έκανε να σκεφτώ επίσης πως καμιά φορά πρέπει να είσαι ανοιχτός σε κάτι που δεν είχες προγραμματίσει. Το θέμα του προγράμματος μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά και χρήσιμο καθώς μπορω να σκεφτώ εφαρμογές πολλών σεναριων που συζητήσαμε στην δουλειά μου αλλά και στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους γύρω μου γενικά. Νομίζω πως ως ένα βαθμό με προετοίμασε και με βοήθησε να διαχειριστώ στο μέλλον καλύτερα καταστάσεις που περιλαμβάνουν κάποιου είδους σύγκρουση. Επίσης είχαν ενδιαφέρον, όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι, οι διαφορές ανάμεσα στις κουλτούρες των χωρών του νότου και αυτών του βορρά. Το πώς επικοινωνούσαν αυτό που ήθελαν να πουν η και το συναίσθημα που ήθελαν να εκφράσουν. Γενικά δέθηκα πολύ με πολλά από τα παιδιά στο πρόγραμμα και ήδη έχουμε κανονίσει να βρεθούμε και πάλι. Είμαι πολύ ευγνώμων που επιλέχθηκα για αυτό το πρόγραμμα καθώς και για τα άτομα που γνώρισα! Είναι μια εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσω. Ευχαριστώ πολύ!!!

Petros Markou

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.