Σαν σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου του 1938 ξεκινά το πρώτο μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων της Γερμανίας…H περίφημη «Νύχτα των Κρυστάλλων» (Kristallnacht ), που θα ξεκινήσει με αφορμή τη δολοφονία του γραμματέα της Γερμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι από έναν Γερμανοεβραίο, διαμαρτυρόμενο για τις τραγικές συνθήκες της απέλασης περίπου 20.000 Εβραίων από τη Γερμανία στην Πολωνία μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

nyxta-krystallwn

1389.8 Holocaust C

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, αποτέλεσε την έναρξη της μαζικής εξολόθρευσης εβραικών πληθυσμών όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης συνολικά, και γι αυτό δίκαια θεωρείται η αρχή του Ολοκαυτώματος.
Η συνέχεια είναι γνωστή: ολοκαύτωμα, μαζικές δολοφονίες, παγκόσμιος πόλεμος, βομβαρδισμοί, συνθήκη ειρήνης, χωρισμός της Ευρώπης σε ζώνες επιρροής, χωρισμός της Γερμανίας, τείχος του Βερολίνου….

Στις 9 Νοεμβρίου κάθε έτους το δίκτυο UNITED διοργανώνει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για να τιμήσουμε το παρελθόν και να διαμαρτυρηθούμε για τις σύγχρονες μορφές φασισμού και του αντισημιτισμού.

Η ΠΡΑΞΙΣ με τον Όμιλο Σερρών για UNESCO συμμετέχουν  στην ημέρα με παρουσίαση ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία Ελευθερίας ,εκπομπή στο ραδιόφωνο www.rodonfm.net και προβολή με σποτ .Συμμετέχουν οι Ευρωπαίοι εθελοντές  Eranyak Oganova Μαρία Kalasnikowa Pauline Bussi Hector Oliva Bolanios Leonie Sendker Aitor Saez-DÍEZ MEDINA

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved