Το μέλλον του ραδιοφώνου: παλιές ρίζες, Νέες διαδρομές

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σηματοδοτεί την επέτειο από την πρώτη μετάδοση από το ραδιόφωνο του ΟΗΕ το 1946 , όταν μεταδόθηκε το πρώτο σημάδι κλήσης του: “Αυτό είναι το Ραδιόφωνο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και καλεί τους λαούς του κόσμου!
Η ” Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του ραδιοφώνου , τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε πληροφορίες μέσω του ραδιοφώνου, και να ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ των ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Το Ραδιόφωνο αναγνωρίζεται ως ένα μέσο χαμηλού κόστους , ειδικά κατάλληλο για την επίτευξη σε απομακρυσμένες κοινότητες και σε ευάλωτα άτομα : αναλφάβητοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, τις γυναίκες, τη νεολαία και τους φτωχούς, ενώ προσφέρει μια πλατφόρμα για να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση, ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων.
Επιπλέον, το ραδιόφωνο έχει μια ισχυρή και ειδικό ρόλο στην επικοινωνία έκτακτης ανάγκης και αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών .Το Radio είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μετάδοση ειδήσεων, χαρακτηριστικά, δελτία καιρού και την ψυχαγωγία και είναι ένα μέσο που είναι διαθέσιμο παντού – στο σπίτι, στην εργασία ή εν κινήσει . Το μεταβαλλόμενο πρόσωπο των ραδιοφωνικών υπηρεσιών, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις τρέχουσες τάσεις στη σύγκλιση των μέσων ενημέρωσης, αναλαμβάνει νέες τεχνολογικές μορφές , όπως η ευζωνική, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες καθώς και υβριδικών ραδιόφωνο (που συνδυάζει FM / DAB εκπομπές με το Διαδίκτυο ). Ωστόσο, όμως μέχρι και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο ραδιόφωνο σήμερα. Αυτό πρέπει να αλλάξει .
Ψηφιακή σύνοδο κορυφής ραδιοφώνου
Κάθε χρόνο, η EBU φιλοξενεί μια εβδομάδα εκδηλώσεων που σχετίζονται με το ραδιόφωνο, η ετήσια «Ράδιο Εβδομάδα”. Η φετινή εβδομάδα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί 9 έως 13 Φεβρουάριος. Όπως και κατά το παρελθόν, η ομάδα της Τεχνολογίας & Καινοτομίας θα οργανώσει μια σύνοδο κορυφής *Ψηφιακό Ραδιόφωνο και RadioHack * κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Στις 10ης Φεβ στην σύνοδο RadioDNS στην απογευματινή συνεδρία είναι ανοικτή σε όλους και θα συμμετέχουν οι εθελοντές μας Leonie Sendker ,Leonard Hahne Julian Λάλα ,Aitor Saez
Στις 13-2-15 κοινωνικοί φορείς ,σχολεία, πολίτες θα γιορτάσουν *24 ώρες Ραδιοφώνου*

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.