Το «THESSALONIKI CITY GAMES», ή αλλιώς : «Κρυμμένοι θησαυροί- κρυμμένες ιστορίες στη Θεσσαλονίκη» είναι μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που στοχεύει στην ανάδειξη των σημαντικών στιγμών και μνημείων της Θεσσαλονίκης μέσα από το παιχνίδι.

Οι χρήστες του “Thessaloniki City Games” παίζουν διαδραστικά παιχνίδια πόλεως

(ή αλλιώς «παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού»)

που βασίζονται σε εύκολα αινίγματα προκειμένου να και ανακαλύψουν την ιστορία και τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με έναν έξυπνο και διαδραστικό τρόπο.

Τα παιχνίδια περιλαμβάνουν ιστορικά γεγονότα και μνημεία της Θεσσαλονίκης από τους ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, ξετυλίγονται και μικρές ιστορίες.

Το κάθε παιχνίδι παίζεται ομαδικά ή από ένα χρήστη, ενώ μπορείς να κοινοποιηθεί η απόδοση μιας ομάδας σε φίλους. Για να παίξει κανείς, δεν απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ ή γνώση της ιστορίας, αλλά για να απαντήσει στα αινίγματα απαιτείται καλή διάθεση, ευρηματικότητα και παρατηρητικότητα στο πεδίο (δεν παίζεται επομένως από μακριά αλλά μόνο επιτόπου). Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί δυο παιχνίδια, αλλά αναμένονται περισσότερα στο μέλλον: ένα σύντομο (λιγότερο από ώρα) στο κέντρο και ένα λίγο μεγαλύτερο (περίπου μιάμιση ώρα) στο κέντρο και στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα μέσα από το google play*.

Η εξωστρεφής αυτή δράση προωθεί τον νεανικό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης ιστορίας.

Φιλοδοξούμε ότι αυτή, η εφαρμογή θα μυήσει χιλιάδες νέους   από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις ιστορικές γωνιές της Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “ ΠΡΑΞΙΣ.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.socialmind.ThessalonikiCityWalks&hl=el

«Κρυμμένοι θησαυροί- κρυμμένες ιστορίες στη Θεσσαλονίκη»

Λίγα λόγια για την εφαρμογή

Οι χρήστες του “Thessaloniki City Games” παίζουν διαδραστικά παιχνίδια πόλεως

(ή αλλιώς «παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού»)

που βασίζονται σε εύκολα αινίγματα προκειμένου να και ανακαλύπτουν την ιστορία και τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με έναν έξυπνο και διαδραστικό τρόπο.

Τα παιχνίδια περιλαμβάνουν ιστορικά γεγονότα και μνημεία της Θεσσαλονίκης από τους ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, ξετυλίγονται και μικρές ιστορίες.

Το κάθε παιχνίδι παίζεται ομαδικά ή από ένα χρήστη, ενώ μπορείς να κοινοποιήσεις την απόδοση της ομάδας στους φίλους σου.

Για να παίξεις, δεν απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ ή γνώση της ιστορίας, αλλά για να απαντήσεις στα αινίγματα απαιτείται καλή διάθεση, ευρηματικότητα

και παρατηρητικότητα στο πεδίο (δεν παίζεται επομένως από μακριά αλλά μόνο επιτόπου).

Διαθέσιμα παιχνίδια πόλεως (χωρίς σημαντικό χρόνο ανά στάση):

  • Γαλάζια διαδρομή: Κέντρο Θεσσαλονίκης με μέσο χρόνο 45’
  • Πράσινη διαδρομή: Άνω Πόλη και Κέντρο Θεσσαλονίκης με μέσο χρόνο 1 ώρα και 20’

Λίγα λόγια για τους κάτοχους της εφαρμογής

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της «Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» για λογαριασμό της «ΠΡΑΞΙΣ».

Η «ΠΡΑΞΙΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό οργάνωση που, με έδρα τις Σέρρες και παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, δραστηριοποιείται από το 1995 σε όλους τους τομείς που αγγίζουν τη Νεολαία.

Στόχος: να προσφέρει ευκαιρίες στους νέους για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και τις δυνατότητες τους εφαρμόζοντας πολιτικές Συμμετοχής, Συνεργασίας, Πράξης και Δράσης.

Η ΠΡΑΞΙΣ είναι μια από πρώτες οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα σε προγράμματα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Για περισσότερα: www.praxisgreece.com   και www.thessaloniki2014.gr

Και στο Facebook https://www.facebook.com/praxis.greece 

Website developed by

Felix Neo Rieder

 

Copyright 2021 PRAXISGREECE © All Rights Reserved